Sorin CAMPEANU
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent în week-end la Buzău, a abordat subiectul cel mai fierbinte de la nivelul învățământului județean: prezența la vârful Inspectoratului Școlar a unui om care nu a reușit să treacă de nici unul din cele două concursuri organizate de Ministerul Educației pentru funcția de inspector general. Este vorba despre Geta Burducea, contestată acum, după ce a ratat ambele examene iar un candidat, respectiv Ionela Voicu, a reușit rezultate mai bune. Și, cu toate astea, Geta Burducea a fost păstrată pe postul de general al învățământului buzoian, oficialii ministeriali ținând cont, probabil, de faptul că Burducea știe cum să coordoneze activitatea de la nivelul Inspectoratului, fiind în echipa de conducere a instituției de mai mulți ani.
Referitor la această situație, ministrul Educației a declarant la Buzău: „Vom organiza un nou concurs pentru ocuparea postului de inspector general. Nu e doar Buzăul în această situație, mai sunt 10 judeţe care se află în această situaţie, care nu au reuşit să ocupe acest post de conducere. Vom organiza concurs la care se va putea înscrie cine doreşte, dacă îndeplinesc cerinţele. Îmi exprim speranța că de această dată se va putea ocupa prin concurs postul de inspector şcolar general, la Buzău”.
Săptămâna trecută, învățătoarea Ionel Voicu de la Cislău a protestat în fața Ministerului Educației, alături de circa 200 de persoane, cerând ca Geta Burducea să fie înlăturată de la vârful IȘJ, având în vedere că nu a trecut nici unul din cele două examene la care a participat. Alături de părinți și alte cadre didactice, Ionela Voicu a strigat împotriva lui Burducea, obținând de la oficialii din minister promisiunea că situația de la Buzău va fi analizată cât de curând posibil.
Geta Burducea, actualul șef al învățământului buzoian, a participat luni, pe 14 septembrie, la deschiderea noului an școlar la Școala generală nr. 11 din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.