Iulian MATACHE Un secretar de stat din Ministerul Administraţiei va gestiona situațiile de urgență de la Buzău ce se vor ivi în următoarea perioadă când la Buzău este așteptat un nou val de ninsori.
Decizia a fost luată de vicepremierul Liviu Dragnea după ce prefectul Gabriel Baltă a făcut marți dovada neputinței sale de a gestiona așa cum trebuie situațiile de acest gen.
Astfel, la Buzău a fost trimis secretarul de stat din Ministerul Administraţiei Iulian Matache, care va sprijini coordonarea şi „va avea grijă” ca tot ceea ce a fost stabilit ca mod de acţiune să se şi întâmple.

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat că „nu sunt foarte multe şanse” ca Gabriel Baltă să mai fie păstrat în postul de prefect al judeţului Buzău după ce problemele meteorologice vor fi depăşite, adăugând că deocamdată prefectul de Brăila nu este vizat de schimbare.
„Prefectul a avut o activitate bună până acum, dar dacă în situaţiile astea limită, când este nevoie de o mână-forte, gândire limpede şi decizii luate rapid, nu performează, nu ştiu dacă poate în continuare să îndeplinească această funcţie. Ca să schimbi însă prefectul mâine, în plin viscol, nu e în regulă, dar, după părerea mea, nu mai sunt foarte multe şanse să rămână”, a declarat Liviu Dragnea.

Vezi aici cine este Iulian Matche !

Totodată vicepremierul a anunţat că premierul Victor Ponta a fost de acord ca săptămâna viitoare, după ce sunt rezolvate problemele meteorologice, să fie luate măsuri în cazul autorităţilor din judeţul Buzău şi s-a arătat din nou nemulţumit de modul în care acestea au acţionat la deszăpezire.

„Eu apreciez ce s-a făcut la Buzău pe cuprinsul întregului judeţ, dar faptul că astăzi încă mai erau cinci comune blocate şi, cel mai rău, nu se ştia exact situaţia din fiecare comună, care se putea afla foarte simplu, discutând amănunţit cu fiecare primar (…) Eu apăr şi protejez un coleg până la o limită, până la limita peste care, dacă se trece, se pun în pericol toate acţiunile şi integritatea populaţiei. Acesta este motivul pentru care l-am informat pe primul-ministru după ce m-am întors de la Buzău şi a decis primul-ministru ca analiza şi măsurile, care nu vor întârzia să fie luate, pentru Buzău să fie luate săptămâna viitoare, după ce încheiem aceste operaţiuni”, a mai spus Dragnea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.