O fată de 14 ani a încercat ieri să-și pună capăt zilelor după ce părinții i-au reproșat că vorbește prea mult la telefon și i-au confiscat cartela telefonului mobil. Pentru a-și speria părinții, adolescenta a recurs la un gest extrem. A înghițit nu mai puțin de 37 de pastile dintr-un flacon de medicamente pentru ficat pe care le lua pentru a-și trata o afecțiune cronică. Din fericire, părinții au găsit-o la timp și au anunțat ambulanța care a găsit-o pe fată în stare de semi-conștiență. Copila a fost transportată de urgență la spital, medicii reușind să îi salveze viața.
Tot ieri, medicii de la Ambulanță au intervenit pentru salvarea unei femei de 30 de ani din comuna Vernești care, după o ceartă cu soțul, a înghițit 8 pastile de distonocalm cu intenția de a-și pune capăt zilelor. Și în acest caz rudele au descoperit-o și au anunțat imediat salvarea care a reușit să o scoată pe tânără din ghearele morții.
Alarmant este că medicii de la Ambulanță spun că în ultima vreme se confruntă săptămânal cu câte 3-4 astfel de cazuri în care diverse persoane încearcă să își pună capăt zilelor.
„Săptămânal avem cam 3-4 astfel de cazuri. În general la persoanele tinere motivele sunt banale iar la persoanele mai în vârstă astfel de decizii apar în urma unor conflicte în familie”, a precizat Rodica Corneci, asistent șef la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău.
Și psihiatrii confirmă că, în ultima vreme, a crescut alarmant numărul persoanelor care încearcă să se sinucidă iar de multe ori acestea chiar reușesc să-și pună în aplicare planul.
Medicii pun aceste cazuri pe seama grijilor, a stresului, a crizei financiare în cazul adultilor, în timp ce adolescenții vor sa termine socotelile cu viața din motive banale, vrând să atragă atenția parinților ori să se răzbune pe aceștia.
„La nivel global, oamenii își încheie mai repede socotelile cu viața și depresia a căpătat aspecte care ne îngrijorează și pe noi terapeuții. Sunt gesturi disperate făcute dintr-o inconștiență nu doar la 14 ani ci la orice vârstă ” a precizat medicul psihiatru, Maria Cristache.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.