Aproape 800 de social-democrați din toate colțurile țării au demarat la Buzău precampania pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în data de 25 mai 2014. Pe lista invitaților care ar fi trebuit să ajungă la Buzău erau nume sonore din conducerea PSD în frunte cu președintele Victor Ponta și președintele executiv Liviu Dragnea, dar care nu au mai ajuns la Buzău, singurii invitați de seamă fiind secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, europarlamentarul Viorica Dancilă, senatorul Mircea Geoană și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cel pentru care s-a întârziat evenimentul cu aproape o jumătate de oră. După discursul coordonatorului PES Activists, Victor Negreanu, și al gazdei de la Buzău, Constantin Boșcodeală, a urmat la cuvânt cel care a condus Partidul Social Democrat înaintea actualului președinte, senatorul Mircea Geoană.
În discursul său, senatorul PSD, Mircea Geoană, a lansat un atac extrem de dur la adresa liberalilor, îndemnându-i să iasă singuri la vot, nu pe liste commune cu social democrații, pentru a-și da seama de valoarea reală pe care o au. După ce le-a recomandat liberalilor să iasă în fața alegătorilor pentru a se convinge de valoarea pe care o au, senatorul Mircea Geoana a lansat un atac direct și către liderul PNL, Crin Antonescu, căruia i-a recomandat „măcar mai mult respect” pentru a se menține în lupta pentru Cotroceni.
” Vin unii liberali acum și spun că ar fi bine să candidăm pe liste comune. Știți ce le spun eu liberalilor? Ieșiți în ring și măsurați-vă forțele cu cetățenii României și o să vedeți ce voturi primiți și ce voturi primim noi. Eu sunt un om calm și răbdător care are capacitatea să înțeleagă, dar atunci când Crin Antonescu, aliatul nostru și candidatul nostru, al USL, cel puțin astăzi, spune că partidul nostru, aliatul său principal, care i-a acordat paritate în alegeri și în Guvern, deși suntem dublu în talie față de dânșii, vine și spune că suntem un partid sovietic…. Noi, partid sovietic? Nu poți să îți jignești astfel aliații, nu suntem un partid sovietic dar cei care nu înțeleg să își respecte aliații de bună credință atunci nu merită respectul nostru. Acest lucru trebuie spus mai clar. Si dacă vrea să stăm împreună și vrea să se mențină la prezidențiale e necesar un singur lucru: respectați-vă partenerii pentru că și noi vă respectăm pe dumneavoastră” a spus Mircea Geoană.
Ceva mai reconciliant, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a evitat atacurile la partenerii din USL, dar le-a cerut celor 800 de activiști prezenți în sală să iasă la muncă în următoarele 6 luni pentru că, dacă social democrații nu câștigă alegerile europarlamentare, în România există pericolul apariției pe scena politică a unor formațiuni de dreapta „xenofobe și dublate de un naționalism extremist ieșit din comun”.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.