Social democrații buzoieni au stabilit delegația care îl va susține pe Liviu Dragnea la Congresul Extraordinar de sâmbătă

0
622

Social democrații buzoieni s-au întâlnit, sâmbătă, în cea de doua Conferința Extraordinară Județeană de când conducerea organizației a fost preluată de Marcel Ciolacu pentru a stabili delegații care vor merge sâmbătă viitoare la Congresul Extraordinar al PSD de la Sala Palatului.

Organizația PSD Buzău va merge la București și va susține Guvernul, programul de Guvernare și pe președintele Liviu Dragnea. Buzăul va avea una dintre cele mai numeroase delegații din țară din care vor face parte pe lângă parlamentari, președintele Consiliului Județean și cei doi vicepreședinți, primarii de municipii și viceprimarii, șefii de organizații, primari din mediul rural care nu sunt șefi de organizații dar și consilieri județeni și municipali, în total 140 de persoane. Lista delegaților a fost votată în unanimitate de cei aproape 300 de delegați care au răspuns prezent chemării șefului de partid după care au avut loc discuții libere la care au participat doar membrii de partid. Problemele ridicate au fost de ordin administrativ, legate de proiecte, de bugete și de legi ale fondului funciar

Ciolacu: „Nu sunt într-un conflict cu Liviu DRagnea. Proiectele de dezvoltare a Buzăului vor continua”

Președintele organizației județene a PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a ținut să liniștească întreaga organizație că proiectele atrase de județul Buzău vor merge înainte și că  nu există un conflict cu conducerea partidului în ciuda poziționării sale alături de șeful Guvernului din care a făcut parte. Mai mult Ciolacu a dat asigurări că relația sa cu Liviu Dragnea este una „cât se poate de prietenească și corectă”

„Pe PNDL 2 sunt 130 de contracte, mai sunt 17 contracte de semnat, care însumează 750 de milioane de lei, pe PNDR  aproximativ 53 de milioane de euro din care s-au încasat 23-24 de milioane de euro, sunt pe PNDR 1 niște restanțe neconsumate la Consiliul Județean dar unde domnul președinte au reușit să mărească perioada de implementare dacă va fi cazul. Rămâne penitenciarul de la Unguriu, s-a dat drumul la licitația pentru studiu de fezabilitate pentru centura de est, podul de la Mărăcineni se reabilitează și vor intra și cele de pe DN10 și rămâne să mai vedem ce lucrări va mai necesita DN10. Sunt multe proiecte trebuie implementate ca să nu pierdem acești bani și este bine că domnul Neagu a reușit cu Ministerul Dezvoltării să prelungească perioada de implementare a proiectului de reabilitare a DJ 203K lucrări care s-au întârziat din cauza contestării licitațiilor”, a explicat Marcel Ciolacu.

Neagu si Toma s-au înțeles din priviri și l-ar vrea pe Ciolacu vicepreședinte al PSD

O altă premieră remarcată de și de președintele organizației Marcel Ciolacu este poziționarea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și a primarului municipiului Buzău, Constantin Toma de aceiași parte în chestiunea alegerii ca vicepreședinte la nivel național a președintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu, chiar dacă cel în cauză a spus că nu vizează neapărat o astfel de funcție.

„Au fost o serie de premiere la PSD Buzău, acum să fie pentru prima dată când avem o funcție de vicepreședinte sau o funcție în conducerea PSD, văzând determinarea domnului Neagu o să mă gândesc bine pe care dintre ei doi(nr. Toma sau Neagu) să îi susțin să ocupe această funcție pentru că mie nu cred că îmi trebuie cel puțin acum”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Noi am vrea, și ca organizație puternică a PSD mi se pare absolut firesc, dacă există posibilitatea,  ca organizația noastră să aibă un reprezentant la vârful PSD pentru că organizația merită, a dovedit prin rezultate câr și prin calitatea oamenilor care au ajuns în Parlament și Guvern. Vorbesc în calitate de membru de partid dar și de președinte executiv și vreau să vă spun că nu am avut o astfel de discuție cu domnul Ciolacu pe această temă. Cred că este cea mai mare reușită a Buzăului c de până acum că am reușit să trimitem atâția membri în Guvern”, a declarat președintele executiv al PSD, Petre Emanoil Neagu.

În replică primarul Constantin Toma a spus categoric: „Tot nu ne aude nimeni, aici sunt de acord cu Neagu.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.