Constantin BOSCODEALA
Condamnat de prima instanță la cinci ani de închisoare cu executare, primarul Constantin Boșcodeal, lider al PSD Buzău, și-a anunțat marți demisia din partid. Decizia lui Boșcodeală de a renunța la cea mai înaltă funcție din partid la mai puțin de cinci ani de când a „câștigat-o” cu un important ajutor de la Centru în fața fostului senator Ion Vasile nu are deloc darul de a liniști apele în partid. Din contră, este așteptat ca lupta internă din PSD, care nu s-a încheiat niciodată în ciuda impresiei pe care Boșcodeală vroia să o lase celor din exterior, să se ascută în următoarea perioadă, existând mai multe persoane care ar vrea să pună mâna pe prima funcție din filială.
Victor MOCANU
Unul din veșnicii pretendenți la funcția de președinte al PSD Buzău este fostul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu, cel care alături de fiul său, deputatul Adrian Mocanu, nu a încetat niciodată să spere la prima funcție politică a partidului din care fac parte. Singurul impediment major care stă în fața ascensiunii politice a fostului președinte de Consiliu Județean constă în  dosarele pe care acesta la are în instanță și temerea că ar pute fi condamnat în dosarul în are DNA l-a trimis în judecată în cazul noii maternități de pe strada Victoriei.
Adrian MOCANU
Din această cauză nu este exclus ca în lupta pentru șefia PSD Buzău să fie scos în față juniorul Mocanu, un copil de bani gata, fără prea mare experiență de viață, croit după chipul și asemănarea tatălui său, dar departe totuși de abilitățile acestuia.
ghiveciu5
Un alt nume greu din rândul social-democraților buzoieni care ar râvni la șefia partidului este  decât președintele executiv al formațiunii, deputatul Marian Ghiveciu. Retras oarecum într-un con de umbră urmare a delegărilor primite de la Centru de a se ocupa de organizațiile din Ialomița sau Tulcea, sepreconizează că  Ghiveciu nu va sta cu mâinile în sân și va încerca prin orice mijloace  preluarea organizației județene a PSD Buzău după demisia din fruntea acesteia a lui Constantin Boșcodeală. La fel ca și Victor Mocanu, Ghiveciu are însă o tinichea de coadă. El este protagonistului unui proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție al cărui final este așteptat de mai mult timp și în care deputatul de pe Colegiul 5 ar putea fi condamnat.
MArcel CIOLACU
Un alt candidat, cu ceva mai mari șanse de reușită,  este  președintele celei mai numeroase organizații a PSD de la Buzău, respectiv cea municipală. Marcel Ciolacu, cel care a preluat de la Boșcodeală funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Buzău după accederea acestuia în funcția de președinte la județ își dorește să avanseze ierarhic în partid chiar dacă, în nenumărate rânduri, a declarat că nu ar vrea „să se pună rău” cu Constantin Boșcodeală. Astfel, din moment ce Boșcodeală a ales să se retragă singur din funcția de președinte al PSD Buzău nu este exclus ca Ciolacu să îi urmeze la conducere,  mai ales că se bucură și de oarece sprijin de la Centru, fiind atât secretar al Camerei Deputaților cât și consilier personal al premierului Victor Ponta, ceea ce constituie un real avantaj de vreme ce viitorul șef al PSD va fi numit inițial de la Centru, urmând ca după ceva timp să fie organizate alegeri interne în partid. Mai mult, Ciolacu are și avantajul că numele său nu a apărut în nici un scandal cu conotații politice sau administrative, deși a fost prezent în ultimii ani în prim-planul vieții politice locale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.