Circa 3360 de buzoieni vor beneficia anul acesta de subvenții la plata căldurii iar sumele reprezintă între 10 şi 90 la sută din valoarea agentului termic livrat. Centralizările au fost efectuate de autoritățile buzoiene care în paralel cu primirea cererilor au demarat și anchetele sociale pentru a vedea dacă ceea ce declară solicitanții de subvenții este și real.
În urma anchetelor, inspectorii din cadrul Primăriei Buzău au identificat aproximativ 200 de situații în care cei care au solicitat subvenție de la stat pentru plata căldurii nu se încadrează în cerințele impuse de lege. Practic, erau persoane care nici pe departe nu aveau nevoie de bani de la stat pentru a-și achita factura la căldură iar cererile lor au fost respinse. Astfel de situații s-au înregistrat de altfel și anul trecut iar cei descoperiți de autorități că au beneficiat pe nedrept de ajutor de la stat trebuie acum să returneze banii. Practic, sutn oameni care au minţit în legătură cu veniturile pe care le au, pentru a se încadra în plafoanele de acordare a ajutoarelor financiare. Inspectorii au descoperit inclusiv buzoieni cu mașini scumpe în bătătură dar care solicitaseră ajutor de la stat pentru a-și plăti căldura consumată pe timp de iarnă.
”Au fost vreo 250 de cazuri de consumatori de la RAM care au beneficiat de ajutoare care au fost în cuantum mai mare decât cel cuvenit sau nu ar fi trebuit să beneficireze deloc. Cei 250 de beneficiari trebuie să dea banii înapoi, sunt care au beneficiat și de 10la sută din valoarea facturii, și de 60 la sută și de 90 la sută. Au de achitat în medie cam 3-4 de lei fiecare”, a declarat directorul RAM Buzău, Constatin Tacea.
Autoritățile locale atrag atenția că anchete sociale realizate în mod aleatoriu se desfășoară și în aceste zile la cei care au depus cereri pentru ajutoare la căldură.
Anul acesta, buzoienii vor achita tot 185 de lei per gigacalorie consumată.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.