Bursa4 Rata șomajului la Buzău a fost dată peste cap, la final de an, din pricina volumului masiv de disponibilizări înregistrat în ultimele săptămâni ale lui decembrie. Astfel, la final de an 2012, la Buzău se înregistra o rată a șomajului de 7,98 la sută, ceea ce înseamnă 15.025 de șomeri aflați în evidențele AJOFM. Dintre aceștia, 4423 sunt indemnizați în timp ce restul nu au nici un venit și trăiesc care cum și din ce pot.
În pragul iernii, numărul de șomeri crește, an de an, odată cu disponibilizările care se fac de către societățile ce au ca domeniu de activitate construcțiile sau agricultura, însă chiar și așa, lucrurile sunt îngrijorătoare. În județul Buzău, potrivit conducerii AJOFM, există circa 10 mii de oameni care nu-și găsesc un loc de muncă, indiferent ce ar face și de anotimp.
Și cum o veste proastă nu vine niciodată singură, nici noul an nu se anunță prea generos la capitolul locuri de muncă. Pentru perioada următoare, la Buzău nu există decât 10 locuri de muncă vacante. Responsabilii AJOFM speră încă la o serie de investiții care să creeze locuri de muncă pentru o parte din cei peste 15.000 de șomeri, însă până acum nimic favorabil nu se întrevede la orizont.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.