Veste buna pentru șoferii din Buzău dar și pentru cei care tranzitează județul. Deputatul Gabriel Avrămescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că după un an de insistențe cineva i-a dat dreptate iar anumite porțiuni din drumul ce leagă Buzăul și Râmnicu Sărat ar putea fi lărgite la patru benzi de circulație ceea ce pare a fi un prim pas spre reducerea numărului de accidente grave care au adus renumele negativ al drumului european care traversează Buzăul.

„DN2E85, așa zisa ”șosea a morții”, se extinde pe 4 benzi pe mai multe tronsoane dintre Buzău și Oreavu.

După aproximativ un an de insistențe prin declarații publice, întrebări oficiale și neoficiale, în sfârșit a început expertiza tehnică pentru proiectul privind ”Îmbunătățirea condițiilor de circulație pe DN2 între km 117+400 și km 141+100”, adică tronsonul dintre Mărăcineni și Oreavu.

Acesta este doar un prim pas care prevede extinderea șoselei la patru benzi, câte două pe sens, urmând ca în urma expertizei să fie stabilite detaliile tehnice prin care se va extinde șoseaua.

Pentru corecta informare a buzoienilor, vreau să precizez că acest contract a fost semnat pe 20.06.2022, cu termen de începere a expertizei 20.07.2022, expertiză ce trebuie finalizată în 60 de zile, adică până la 19.09.2022.

România rămâne fruntașă în UE la numărul de morți pe șosele, iar una din șoselele pe care au loc accidente mortale este E85. Până când vom avea Autostrada Moldovei gata, e important să facem proiecte mici, dar care să ofere șoferilor și pasagerilor siguranță în trafic.

Vreau să mulțumesc autorităților că au sprijinit acest proiect și am propus Ministerului Transporturilor ca acolo unde se va extinde șoseaua să fie instalați parapeți de beton între cele două sensuri de mers, astfel încât șoferii teribiliști să nu mai poată intra în depășiri periculoase”, a scris deputatul Gabriel Avrămescu pe pagina sa de Facebook.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.