Municipalitatea așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii octombrie pentru a putea plăti salariile restante ale însoțitorilor persoanelor cu handicap. Până atunci însă, toate speranțele pentru drepturile salariale restante din luna iunie, erau puse pe seama alocării unor sume din fondul de rezervă al Guvernului.
„Obligatoriu în luna octombrie va avea loc o rectificare de buget. Ministerul de Finanțe a trimis o solicitare să le precizăm sumele de care am avea nevoie. Știu că au intenția să aloce acești bani în rectificarea bugetară recunoscând că s-a făcut o greșeală în alocarea acestor sume. În același timp am insistat pentru primirea rapidă a unei sume mai mici dar care să ne permită să mai acoperim din salariile restante. Ieri a fost o Ordonanță de Guvern și sper ca și Buzăul să fie prins cu sumele necesare ”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Speranța alocării rapide a unei sume mai mici pentru plata drepturilor restante a fost însă spulberată, ieri, de președintele PDL Buzău, Cezar Preda care a recunoscut că Guvernul nu are la dispoziție banii necesari pentru plata acestor drepturi. Ordonanța de Guvern nu va aduce în conturile Primăriei decât 3 miliarde de lei vechi deși solicitarea era de 20 de miliarde.
„ În privința însoțitorilor persoanelor cu handicap primul ministru știe problema de la Buzău. Am solicitat până la rectificare 20 de miliarde de lei dar mi-a spus că nu are. Fondul de rezervă al Guvernului este zero. Mi-a spus că poate să rupă pâna la rectificarea din luna octombrie doar 3 miliarde pe care să le dea ”, a precizat deputatul Cezar Preda.
Așadar, rezolvarea definitivă a plății însoțitorilor persoanelor cu handicap se amână din nou cel puțin până la finalul lunii octombrie când va avea loc rectificarea de Guvern. Deși în momentul de față veștile venite de la Guvern nu sunt deloc îmbucurătoare autoritățile speră într-o rezolvarea măcar pe final de an așa cum s-a întâmplat și în 2010.
În municipiul Buzău aproape 400 de însoțitori ai persoanelor cu handicap nu și-au mai primit salariile din luna iunie.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Constantin-BOSCODEALAbani.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Cezar-PReda-Bani.mp3|titles=Cezar PREDA]

1 COMENTARIU

  1. Dar bani pentru edil si manglitorii lui exista?Sigur ca exista ca daca nu ar exista Noi ce am mai fura,ca doar tot noi impartim cascaveaua la institutia privata numita PRIMARIE Poza antologica ,un grasan mincinos si un pedil mirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.