Spitalul Municipal din Râmnicu Semnat desemnat de către Ministerul Sănătății spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus își tratează pacienții cu un singur medic infecționist. Cadrul medical, singurul specialist pe care spitalul îl are este, un medic pensionar și cu probleme de sănătate care a acceptat să ajute bolnavii dat fiind că celălalt medic specialist nu a mai venit la muncă.

„Avem tot ce ne trebuie mai puțin două lucruri: medici și medicamente pentru tratamentul COVID-19. Așteptăm comenzile de la Unifarm cu medicamente pentru coronavirus”, a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Unitatea medicală s-a descurcat până acum cu singurul medic pe care îl mai are la dispoziție. Numărul cazurilor internate aici este însă destul de mic. Doar trei pacienți sunt internați la Râmnicu Sărat iar aceștia nu ridică probleme serioase. Unul din pacienți care a ajuns la spital duminică prezintă doar o tuse iar ceilalți doi pacienți declarați vindecați și cărora testele le-au ieșit, din nou, pozitive sunt asimptomatici. Dacă numărul pacienților va crește lucrurile nu vor mai fi deloc simple iar cea mai mare nevoie este de medici specialiști care ar trebui trimiși de către minister.

 „Avem un singur medic infecționist care este pensionar și are și afecțiuni de sănătate. Încă ne bazăm pe dumneaei dar în orice moment poate să nu mai facă față situației. Faptul că avem puțini pacienți ne-a ajutat să ne descurcăm. Dacă aici vor ajunge mai mulți bolnavi cu siguranță nu vom mai face față. La toate videoconferințele am primit asigurări că vom primi și medici și aparatură pentru tratarea COVID-19. De aici nu mai ține de noi. Nu putem noi să rezolvăm problema asta sub nici o formă” a mai spus Adrian Danielescu, managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.

Georgeta Negoiaș este singurul medic infecționist de la spitalul râmnicean. Ea are 67 de ani este pensionată și are și unele probleme de sănătate. Cu toate acestea, medicul a ales să vină la spital pentru a îngriji bolnavii chiar dacă prin aceasta se supune cu bună știință riscului contractării temutului virus. De la începutul crizei în județul Buzău au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre acestea 8 au fost declarate vindecate, doi dintre cei 8 au ajuns din nou la spital după ce testele le-au ieșit pozitive, 512 persoane se află în carantină instituționalizată iar 1361 sunt izolați la domiciliu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.