Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat urmează să fie transformat în unitate care să preia  și să trateze bolnavii de coronavirus.

Potrivit primarului din Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, spitalul municipal din oraș va fi transformat în spital tampon în care vor fi tratați bolnavii infectați cu coronavirus.

”Am primit astăzi o adresă oficială prin care am fost înștiințați că spitalul va fi transformat în spital tampon pentru trarea cazurilor de COVID 19. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. De la momentul la care am primit informarea oficială, Spitalul Municipal se pregătește pentru a aduce această adresă și măsurile impuse la bun sfârșit. Sunt evacuați toți pacienții spitalului”, a declarat Cârjan.

Cârjan nu este deloc mulțumit de decizia responsabililor din Ministerul Sănătății mai ales că spitalul se confruntă cu o lipsă de cadre medicale dar și de echipamente cu care medicii să poată face față luptei cu temutul virus.

”Ca primar nu sunt fericit de această decizie. Am trimis o adresă Ministerului Sănătății în care am arătat problemele care există aici și vulnerabilitățile cu care noi ne confruntăm respectiv lipsamedicilor ți a dotărilor pentru a face față acestor probleme medicale. Totodată, bolnavii din comunitățile deservite de acest spital urmează să îșitrimită pacientii la alte spitale Buzăui, Brăila sau Focșani”, a declarat Sorin Cîrjan.

Toți bolnavii din spitalul râmnicean urmează să fie transferați, de luni, către alte spitale, cei mai mulți către Spitalul Județean Buzău, în timp ce pacienții în stare bună vor fi externați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.