Spitalul Județean Buzău va avea în curând un aparat RMN de ultimă generație. Echipamentul care a fost achiziționat de autoritatea județeană printr-un program guvernamental împreună cu Ministerul Sănătății va începe să fie montat de săptămâna viitoare, urmând ca până la finele lunii, cel târziu început de iunie, să fie funcțional.

La Spitalul Județean Buzău a funcționat în ultima vreme un aparat RMN operat de o firmă privată căreia aleșii județeni au aprobat să îi restituie investițiile făcute în amenajarea spațiului. În locul unde a funcționat aparatul societății private va fi montat de săptămâna viitoare noul echipament.

Potrivit managerului unității sanitare, săptămâna viitoare va fi montat echipamentul care va ecrana aparatul propriu-zis de interacțiunea cu alte echipamente iar de pe data de 7 mai va ajunge la Buzău și aparatul propriu zis. După montarea și calibrarea aparatului va urma o perioadă de instruire a personalului medical, pentru ca începând cu luna iunie, cel mai târziu, acesta să fie disponibil pentru buzoienii care nu vor mai trebui să facă deplasarea în alte orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.