Ștafeta Veteranilor a ajuns, joi după amiază, la Buzău

0

Cea de-a cincea ediție a Stafetei Vetranilor, dedicată Centenarului Marii Uniri, 1918-2018, pe traseul Tulcea-Constanța-Slobozia-Buzău-Brăila a ajuns joi după amiază la Buzău.
Echipa de ștafetă, formată din doi alergători și un ciclist, a intrat în localitatea Buzău, dinspre Smeeni, la care s-au alăturat militari din Garnizoana Buzău.

Punctul final al zilei a fost pe în Piața Dacia unde a avut loc preluarea ștafetei de către comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiță Vlad, împreună cu viceprimarul Municipiului Buzău, Ionuț Apostu. Vineri dimineață ștafeta va fi predată echipei formată din doi alergători și un ciclist din Buzău, care se vor deplasa către localitatea Brăila.
Totodată, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad a propus Grupului Invictus România de anul următor să se încheie pe Vârful Giurgiu, în zona Gura Teghii, la întâlnirea celor trei provincii românești: Moldova, Muntenia și Transilvania. „Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române la Carei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.