Ediția din acest an a programului Rabla a debutat oficial ieri însă cei ce doresc să scape de mașinile vechi mai au de așteptat până la începutul lunii aprilie. Asta pentru că acum se stabilesc firmele care vor fi autorizate să colecteze autoturismele vechi și care vor primi tichetele valorice ce vor fi oferite în schimbul rablelor aduse la casat.
Programul din acest an se va desfășoară până pe 19 noiembrie iar la nivel național vor fi distribuite 30.000 de tichete. Contravaloarea unui voucher va fi și în acest an de 3.800 de lei iar la achiziționarea unui autoturism nou o persoană poate să utilizeze până la 3 tichete valorice.

La Buzău, primii proprietari care vor să scape de rablele din curți sunt așteptați după data de 3 aprilie. Totodată, se așteaptă ca numărul de tichete ce va reveni Buzăului să fie ceva mai mic decât în anii anteriori. În ultimii doi ani, la nivel național au fost casate aproape 300.00 de mașini și cumpărate peste 100.000 de autoturisme noi din care mai mult de jumătate de producție autohtonă. Anul trecut, filiala REMAT Buzău a eliberat aproape 600 de tichete valorice în schimbul a tot atâtea mașini aduse la casat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.