Statuie

O statuie înaltă de 10 metri purtând semnătura artistului plastic Bogdan Adrian Lefter a fost dezvelită, joi seară în rondul din fața cartierului Orizont. Lucrarea reprezintă un omagiu adus lui Florin Octavian Dinu, un fost angajat al Rotec pasionat de grafică și care a contribuit decisiv la realizarea monumentului cu pricina.
După decesul celui în memoria căruia a fost ridicată statuia mai multe creații ale lui Florin Octavian Dinu au fost găsite în biroul acestuia de la societatea Rotec. Patronul, Nicu Dinu a pus aceste schițe la dispoziția artistului Bogdan Adrian Lefter și așa s-a născut statuia ce veghează întrarea din partea de nord a municipiului Buzău.
statuie2
La eveniment au fost prezente rudele lui Florin Octavian Dinu dar și angajați ai Rotec și viceprimarul Fănică Bârla, pictorul Valeriu Sușnea, solistul trupei IRIS, Toni Șeicărescu și autorul lucrării, Bogdan Adrian Lefter.
„Este o lucrare ce reprezintă lupta omului cu viața, cu greutățile ei și cum se modelează el în timp. Este dedicată unui artist buzoian care a fost și director de producție al fabricii. M-am inspirat din schițele dumnealui și așa a ieșit lucrarea”, a declarat artistul Bogdan Adrian Lefter.
La rândul său, Daniela Dinu, soția fostului director de producție de la Rotec a mărturisit că inaugurarea lucrării făcută după schițele soțului închide practic cercul vieții acestuia chiar dacă a fost curmată în urmă cu aproape 3 ani.
„Simt un gol imens și, paradoxal, o mare bucurie. S-a împlinit cercul pe care el l-a deschis la 26 septembrie 1956 și nu s-a închis la 10 februarie 2010 ci astăzi când aceasta lucrare făcuta după altă lucrare de-a lui a prins viață și a fost amplasată în orașul pe care l-a iubit și pentru care nu a avut decât cuvinte de laudă. Mă bucur că i s-a oferit post-mortem aceasta ocazie astfel încât sufletul și bunătatea lui să fie răsplătite”, a declarat Daniela Dinu soția celui în memoria căruia a fost realizată statuia.
Lucrarea intitulată OMAGIU, realizată de artistul Bogdan Adrian Lefter alăe cărei costuri au fost suportate de proprietarul Rotec, Nicu Dinu a fost donată municipalității.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Era gata sa fac accident la Buzau, tot uitandu-ma la aceasta statuie si uitand ca sunt la volan; n-am vazut in viata mea o statuie mai frumoasa; felicitari tuturor si D-zeu sa-l aiba in grija pe Florin Dinu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.