Pompierii au stabilit că deflagrația produsă în apartamentul situat la etajul doi al blocului de pe Aleea Insulei a fost cauzată de o acumulare de gaze provenită de la un convector care a explodat în momentul când proprietarul și-a aprins o țigară.

Totodată, specialiștii de la Inspectoratul de Stat în Construcții care au ajuns la locul exploziei au stabilit că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată și că locatarii se pot întoarce la casele lor. Sunt însă locuințe care nu mai pot fi locuite cel puțin pentru moment. Inundate de apa folosită pentru stingerea focului și de cea provenită din rețeaua  de alimentare a blocului, cu uși și ferestre distruse și fără tencuială pe pereți o parte din familiile afectate nu își vor putea petrece noaptea în apartamentele pe care le dețin.

Pe lângă aceasta din cauza distrugerilor produse alimentarea cu energie, gaze și apă a imobilului au fost oprite și nu se știe când va putea fi reluată.

Viceprimarul municipiului Buzău Ionuț Apostu a declarat pentru Observatorul Buzoian că în situația în care vor exista cereri pentru cazarea persoanelor care nu se pot întoarce acasă Primăria va asigura locuri în incinta Centrului pentru Persoane fără adăpost de pe strada Speranței sau în internatele de la liceele din oraș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.