Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF.ro – Digital Workforce au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Buzau sunt alesi in Parlamentul Romaniei 9 deputati si 3 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari intalnim in judetele Caras-Severin, Hunedoara, Teleorman si altele.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Buzau pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 16.67%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Buzau au fost cautate de 5,400 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 6,480 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Scaderea plaseaza judetul Buzau pe locul 13 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Buzau pentru politicienii locali o putem sesiza in judete precum Sibiu (-20.59%) sau Bacau (-23.91%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 68%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 32%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Buzau in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 42.91%, valoare foarte apropiata de media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.