Executivul a stabilit în ședința de Guvern de astăzi ca alegerile locale să se desfășoare în data de 10 iunie 2012. Pană acum, la Buzău, și-au anunțat oficial candidaturile la președinția Consiliului Județean senatorul liberal Cristi Bîgiu din partea Uniunii Social Liberale și actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu, care în lipsa unei decizii favorabile din partea copreședinților USL va merge, aproape sigur, pe varianta candidaturii independente. Printre numele vehiculate să intre în competiția pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean se află și senatorul Ion Vasile care ar urma să reprezinte Uniunea Națională pentru Progresul României. Ultima varianta, cea pe care va merge PDL, nu a fost anunțată în mod oficial.

În ceea ce privește candidații pentru funcția de primar al municipiului Buzău, singurul care s-a decis să intre în luptă pentru un nou mandat este actualul primar Constantin Boșcodeală din partea Uniunii Social Liberale, cel care pleacă de altfel cu cele mai mari șanse pentru câștigarea Primăriei Buzău. Totodată, șanse reale ar mai putea avea independentul Paul Negoiță dacă se va hotărî să candideze la Primărie în timp candidatul PDL urmează să fie stabilit în urma sondajelor de opinie făcute la nivelul orașului. Inițial liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda și-a manifestat intenția de a candida pentru cea mai înaltă funcție din Palatul Comunal, însă în ultima vreme, acesta nu a mai părut atât de hotărât. În plus, există tot mai multe voci care îl dau ca posibil candidat din partea PDL pentru Primăria municipiului pe democrat-liberalul Adrian Burducea, însă o decizie finală în acest sens este așteptată până la finalul lunii în curs.
Pe lângă aceștia surprize mai sunt așteptate și din partea PP-DD, atât în ceea ce privește candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean cât și la cea de primar al orașului. Chiar dacă e greu de crezut că procentul de 31 la sută, vehiculat de conducerea filialei județene a PP-DD Buzău ar fi unul real, este de așteptat ca partidul OTV să rupă un număr impresionant de voturi de la ceilalți competitori politici.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.