Teren Retrocedat
Terenul de 15 hectare din intravilanul municipiului Buzău pentru care fostul ministru de Interne Cristian David ar fi intervenit pe lângă Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate astfel încât suprafața să ajungă unde trebuie s-ar afla, potrivit unor surse, în apropierea centrului comercial Aurora Shopping Mall. Este vorba, conform surselor, despre un teren care ar fi trebuit retrocedat la Pogoanele dar care, în lipsa suprafeței, a fost oferit în municipiul Buzău, din terenul care ar fi aparținut Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău. Suprafața este în apropierea șoselei europene, vis-a-vis de cartierul rezidențial Orizont, o zonă în care ar putea fi dezvoltată o afacere imobilizară de succes.
Între timp, după ce DNA a cerut aviz președintelui pentru a începe urmărirea penală, fostul ministru Cristian David bănuit că ar fi luat mită jumătate de milion de euro, a reacționat, spunând că nu a fost implicat în emiterea vreunui document privind dreptul de proprietate.

Cristian David-2
Cristian David în vizită la Pogoanele în anul 2008

„Nu am avut niciun fel de implicare în emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietate, în consecinţă, nu există nicio premisă de a fi pretins nimănui nimic. Sunt surprins de momentul ales de un denunţător care şi-a „amintit” tocmai acum pretinse fapte din 2007″, afirmă Cristian David, într-o declaraţie transmisă agenţiei MEDIAFAX.
„Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de David Cristian, ministru al Internelor şi Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani”, arată DNA, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, DNA a fost sesizată, în acest an, că fostul ministru Cristian David ar fi pretins, în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.
„Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie”, a precizat DNA.
La cererea transmisă de DNA au fost ataşate referatul întocmit de procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie care efectuează cercetări în cauză, precum şi copii ale dosarului de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.