ziar campanie PSD
Suspiciuni de mită electorală la Valea Râmnicului. Un localnic a reclamat la poliție că a primit din partea unui bărbat un ziar de campanie in care era o bancnotă de 50 de lei cu recomandarea de a vota candidatul PSD la primăria comunei Valea Râmnicului. Fapta e fost sesizată poliției de coordonatorul PDL al campaniei electorale pentru alegerile parțiale de la Valea Râmnicului care a primit un telefon de la un alegător din comună care i-ar fi adus la cunoștință cele întâmplate :

„În noaptea zilei de 23 spre 24 mai 2014, în jurul orelor 24,00, în timp ce mă aflam în comuna Valea Râmnicului, împreună cu numiții Florescu Raul, Urloiu Valentin (candidatul PNL la Primăria Comunei Valea Râmnicului) și cu încă o persoană care îl însoțea pe acesta din urmă, numitul Urloiu Valentin a primit un telefon. Prin acest telefon, Urloiu Valentin era înștiințat că la domiciliul numitului Surugiu Vasile a oprit un autoturism al cărui conducător auto i-a lăsat ceva și apoi a plecat. Urloiu Valentin l-a sunat pe șeful Secției de Poliție din Valea Râmnicului, domnul polițist Șoaită, dar acesta nu i-a răspuns și, ca atare, l-a contactat telefonic pe un alt lucrător al Secției de Politie, domnul Dănulescu, pe care l-a informat cu privire la cele întâmplate. În urma discuției, au venit două echipaje de poliție, împreună cu care ne-am deplasat cu toții la domiciliul numitului Surugiu Vasile. Întrebat de organele de poliție ce s-a întâmplat, acesta a recunoscut că, în urmă cu puțin timp, la domiciliul său a venit o persoană cu un autoturism vișiniu, care i-a înmânat un ziar fără elemente de identificare în care i-a pus o bancnotă de 50 lei (seria 072C4439916) și i-a spus să voteze cu candidatul PSD la Primăria Valea Râmnicului.
Surugiu Vasile a dorit să îi înapoieze banii, însă conducătorul auto s-a urcat imediat în mașină și a plecat. Din pozele pe care eu i le-am arătat numitului Surugiu Vasile, acesta a recunoscut persoana care a venit la domiciliul său ca fiind numitul Enciu Gabriel și autoturismul acestuia marca KIA cu numărul de înmatriculare B-51-YPY. După discuția avută la domiciliul lui Surugiu Vasile, organele de poliție au mers cu acesta la sediul Poliției pentru a i se lua o declarație scrisă”
, a declarat Adrian Iancu cel care a sesizat la poliție cele întâmplate.
Gabi Enciu
De cealaltă parte reprezentanții IPJ spun că la Poliție au fost înregistrate două plângeri având ca obiect mită electorală dar că până la această oră nu s-au identificat persoanele care ar fi dat sau ar fi primit banii.
„Ieri după amiază in jurul orei 17.30 printr-un apel la numărul unic de urgență 112 Poliția a fost sesizată că în localitatea Valea Râmnicului s-ar fi oferit bani împreună cu un ziar ce avea însemnele unui partid politic. De asemenea o sesizare privind o faptă similară a venit și în cursul nopții la ora 00.11 pe telefonul polițiștilor din carul Secției 9 de Poliție Ziduri. În ambele cazuri sesizările au fost înregistrate și se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău,Florina Crucianu.

Până la ora publicării acestei știri, Gabi Enciu, social-democratul acuzat că ar fi dat mită electorală nu a putut fi contactat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.