În cadrul proiectului național „Ș.A.N.S.A.”(șansa|acceptare|nevoie|siguranță|acces la muncă) ce are ca scop conştientizarea publică privind egalitatea de gen şi de şanse pe piaţa muncii, astăzi se desfășoară la sediul Prefecturii Buzău un târg de joburi la care participă peste 40 de angajatori din regiunea de sud-est. Evenimentul face parte din „Săptămâna egalității de șanse” campanie ce se desfășoară la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare a țării și care include pe lângă târgul de joburi și ateliere de lucru, dezbateri publice și mese rotunde toate organizate în vederea susţinerea principiul egalitătii de şanse şi gen pe piața muncii. „Săptămâna egalității de șanse” a demarat la Buzău prin organizarea de ateliere de lucru ce au avut loc luni și marți, organizarea unui târg de joburi ce se desfășoară la sediul Prefecturii Buzău astăzi până la orele 15.00 și va continua, până la sfârșitul săptămânii, cu dezbateri publice și mese rotunde ce vor avea ca loc de desfășurare hotelul Crâng din Buzău.
Proiectul este implementat de societatea Media One în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
În urma târgului de joburi de astăzi au fost ofertate 375 de locuri de muncă dintre care pentru 42 se solicitau studii superioare. La eveniment au participat 483 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă dar nici una nu a fost angajată pe loc. La final, angajatorii au selectat 131 de cv-uri de la persoane care vor fi contactate în zilele ce urmează pentru discuții în vederea angajării.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.