Îmbunătăţirea actului didactic. Acesta a fost scopul Consfătuirii judeţene anuale a profesorilor de educaţie fizică şi sport, găzduită astăzi de Sala de festivităţi a Liceului cu Program Sportiv,,Iolanda Balaş Soter”. În cadrul şedinţei condusă de Inspectorul Şcolar de Sport, Ciprian Borcilă şi la care au mai participat printre alţii liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre precum şi directorul D.J.S.T, Romeo Lungu, a fost analizată activitatea cadrelor didactice de specialitate, luându-se în discuţie şi anumite probleme pe care le întâmpină. Pentru ca rezultatele muncii să fie cât mai bune, profesorilor de sport li s-a cerut o mai mare implicare în organizarea unor competiţii la nivelul şcolii şi încheierea unor parteneriate cu diferite instituţii.
,,În judeţul Buzău avem un colectiv didactic bine priceput şi chiar mă mândresc că sunt coleg cu aceşti profesori. Sunt cu experienţă şi rezultate deosebite, obţinute de elevii lor atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Lucrăm şi cu cei tineri să-i aducem pe o linie comună din punct de vedere instructiv şi educativ deoarece vrem ca elevii să crească din punct de vedere al procesului didactic. Una peste alta, eu zic că, suntem pe un trend ascendent însă, le-am sugerat tuturor colegilor să participe şi să iniţieze parteneriate cu anumite instituţii şi am convingerea că acestea vor fi atât în beneficiul profesorilor, şcolii şi în special ce ne interesează pe noi, al elevilor”, a declarat Ciprian Borcilă.
Acesta le-a mai cerut cadrelor didactice de specialitate să aibă o atitudine pozitivă faţă de disciplină, prin care să crească atât calitatea actului educaţional al elevului, cât şi participarea la ora de educaţie fizică şi sport, printr-o implicare mai mare în formarea şi perfecţionarea lor.
Şeful D.J.S.T., Romeo Lungu a făcut un apel la toţi profesorii aflaţi în sală, să colaboreze cu instituţia pe care o conduce, deoarece există bani prevăzuţi în buget pentru finanţarea de proiecte atît pe sport cât şi tineret.
,,Ca şi la fondurile europene, banii sunt dar trebuie atraşi. Profesorii trebuie însă să vină la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi să nu o mai ocolească. Îi aşteptăm cu un proiect clar, prezentarea şi desfăşurarea lui precum şi bugetul necesar iar noi vom putea acorda fondurile pentru desfăşurarea activităţii respective” a punctat Romeo Lungu.
Tot în cadrul consfătuirii de astăzi a fost prezentată şi componenţa Comisiei Judeţene a Sportului Şcolar. Din aceasta fac parte:
Dumitru Ene(Inspector general)-preşedinte de onoare
Ciprian Borcilă-preşedinte executiv
Georgeta Burducea-vicepreşedinte
Elena Vasile-contabil şef
Costel Aluţei-secretar
Constantin Buzu-membru
Adrian Soare (reprezentant mass-media)-membru
Aurelian Poteraşu-membru
Gabriel Nicolau-membru
Cătălin Cighir-membru
Comisiile pe discipline sportive vor fi conduse de profesorii: Ion Drîmboceanu(atletism), Nicolae Bucuroiu(badminton), Constantin Buzu(baschet), Constantin Mircea(fotbal), Aurelian Poteraşu(handbal), Florin Şofron(oină), Nicolae Trişcaş(rugby tag), Nistor Slabu(şah), Valentin Dojan(tenis de masă), Auraş Popescu(volei).

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.