Motiv de bucurie pentru elevii cu deficienţe de auz de la Şcoala Specială de Arte şi Meserii Buzău. De astăzi, ei pot juca fotbal, handbal şi baschet pe un teren nou a cărui suprafaţă de joc este din gazon artificial.
,,Deoarece a mai apărut o clădire nouă, aici în curtea şcolii, terenul de sport a fost deteriorat în mare măsură astfel că ne-am văzut nevoiţi să găsim o soluţie. Pentru că nu aveam unde să mai facem orele de sport am ajuns la concluzia că decât să reparăm terenul vechi, costurile fiind mai mari, mai bine amenajăm altul nou. Noi am cumpărat materialele iar manopera a fost realizată cu forţe proprii, adică oamenii de la şcoală iar de multe ori ne-au ajutat şi copiii. Sigur că suprafaţa sintetică a fost pusă de o firmă specializată deoarece aveam nevoie de o garanţie a lucrării” a declarat directorul Şcolii Speciale de Arte şi Meserii Buzău, Gheorge Dobre.
Lucrările de amenajare a bazei sportive au demarat în urmă cu o lună şi au fost realizate cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean. Inaugurarea terenului respectiv a avut loc ieri, iar panglica a fost tăiată de vicepreşedintele C.J., Cristinel Romanescu după ce un preot a oficiat o slujbă de sfinţire.
,,Iată că după o perioadă mai lungă sau mai scurtă,un manager foarte bun şi anume domnul director(n.r.Gheorghe Dobre) a reuşit să pună la dispoziţia elevilor un astfel de teren. Ne bucurăm că se întâmplă asemenea lucruri pentru persoane care de multe ori au nevoie şi încercăm să le integrăm cât mai bine în societate. Ei (n.r.elevii cu deficienţe de auz) sunt egalii noştri şi vrem să-i privim ca atare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău,Cristinel Romanescu.
La eveniment au mai fost prezenţi cei din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Dumitru Ene și Geta Burducea, jurnalişti, oameni din lumea sportului precum antrenorulViorel Ion, preşedintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan, pugilistele Steluţa Duţă şi Mariana Răducan, acestea două boxând în cadrul unui meci demonstrativ. A urmat apoi o partidă de fotbal în care echipa gazdă a avut ca adversară reprezentanta Şcolii Generale Nr.11.
,,Este o mare realizare şi am venit la invitaţia dpomnului director, Gheorge Dobre care mi-a fost şi antrenor la Gloria Buzău şi cărui îi port un respect deosebit. Ne bucurăm mult că aceşti copii cu deficinţe de auz au acum posibilitatea să joace fotbal pe un teren cu gazon sintetic. Ar trebui ca mai multe astfel de baze sportive să fie amenajete în Buzău”a spus fostul jucător şi antrenor al Gloriei Buzău,Viorel Ion.
Valoarea investiţiei de la Şcoala Specială de Arte şi Meserii se ridică la aproximativ 80. 000 de RON dintre care 60.000 a costat numai suprafaţa de joc, pentru aceasta firma respectivă acordând o garanţie de zece ani.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.