Prezent la Bruxelles alături de delegația U.N.C.J.R. la Comitetul European al Regiunilor președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, mulțumește ambasadorului României la Bruxelles pentru promovarea județului Buzău în discursul susținut în fața delegaților la Comitetul European al Regiunilor.

„Zilele acestea am participat la o nouă sesiune plenară a #ComitetuluiEuropeanalRegiunilor, unde am votat amendamente și am dezbătut teme de interes pentru regiunile europene, precum gestionarea schimbărilor climatice, impozitarea averilor sau a multinaționalelor.

În cadrul ședinței #DelegațieiRomâniei de la Comitetul European al Regiunilor, am avut onoarea de a o avea ca invitat pe Excelența Sa doamna Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Regatul Belgiei, căreia îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase despre județul Buzău ce s-au regăsit în discursul domniei sale. Principalele referiri au fost la modul în care patrimoniul nostru cultural a fost pus în valoare și prezentat țărilor membre unde se regăsesc comunități importante de români.

Sunt onorat că am posibilitatea, ca membru cu drepturi depline în #COR, de a reprezenta interesele buzoienilor și a fi puntea de legătură între #UE și #cetățenii săi din regiunea noastră.”, a scris pe pagina sa de Facebook Petre Emanoil Neagu.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este instanţa europeană cu rol consultativ, ce reprezintă vocea autorităţilor locale în Uniunea Europeană. Înfiinţat în anul 1994, în baza Tratatului de la Maastricht, CoR este un organism complementar celor trei instituţii comunitare (Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, Parlamentul European), având rolul de a reprezenta interesele colectivităţilor locale şi regionale şi de a asigura participarea acestora la procesul de integrare europeană.

CoR le oferă regiunilor și orașelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al UE, asigurându-se că punctele de vedere și nevoile autorităților locale și regionale sunt respectate.

Petre Emanoil Neagu este membru titular în delegația U.N.C.J.R. la Comitetul European al Regiunilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.