La Buzău, titularizarea a mers ca pe roate, susțin oficialii din Inspectoratul Școlar Județean care spun că examenul a decurs fără nici cea mai mică problemă organizatorică. Dincolo de acest aspect, titularizarea ar părea că a fost o probă destul de complicată pentru mulți dinspre aspiranții la o catedră titularizabilă.
Aproape 100 de candidați care se înscriseseră la examenul de astăzi au ales să nu mai vină să susțină testarea, ei retrăgându-se pe ultima sută de metri.
În plus, mulți dintre dascălii cu pretenții la o catedră titularizabilă au ieșit din examen foarte rapid, după o oră de la start, ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur, nu au picat pe subiect iar notele vor fi mici. Centralizarea celor care au ieșit din centrele de examen la o oră de la împărțirea subiectelor este în curs, urmând să fie dată publicității de Inspectoratul Școlar în cursul acestei seri, ori cel mai târziu mâine.
” Nu au fost probleme, comisia de organizare și candidatii au acționat în disciplină, de laprima la ultima persoană prezentă în centrul de examen. Am avut înscriși pentru examenul de astăzi 644 de candidați, 93 nu s-au prezentat dimineață, urmează în câteva ore să avem o situație cu acei candidați care conform metodologiei au putut să părăsească clasa după o oră de la debutul examenului. Ei sunt obligați să rămână în clase o oră de la startul examenului, așa este metodologia. Au fost însă destul de mulți cei care au părăsit clasele într-un timp scurt”, ne-a declarat astăzi inspectorul general adjunct al IȘJ, Mariana Davidescu.
Conform sursei citate, nu au fost candidați care să fie prinși copiind și nici tentative de fraudare a examenului de titularizare.
La Buzău profesorii se luptă pentru 47 de catedre titularizabile din cale cele mai multe sunt la Matematică. Rezultatele concursului ar urma să se afișeze lunea viitoare la sediul Grupului Școlar ”Dimitrie Filipescu”.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.