Cauzele incendiului izbucnit pe platforma Frasinu nu sunt deocamdată cunoscute însă intervenția pompierilor se anunță a fi una de durată. Aproximativ 15 autospeciale s-au deplasat la fața locului atât de la ISU Buzău, Brăila, de la formațiuni private de pompieri și un echipaj CBRN de la Călărași. Focul este localizat însă acum se lucrează pentru lichidare acestuia dat fiind că materialele combustibile sunt depozitate în cantități mari pe platforma betonată de peste 700 de metri pătrați.

Fumul dens care se degajă în atmosferă va deteriora cu siguranță calitatea aerului iar asta o spune chiar comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău.

”Nu se știe cauza. S-a aprins șopronul unde erau depozitate baterii și acumulatori inclusiv cu litiu ion. Din cauza asta au fost acele explozii, acum s-a extins și la locul de depozitare a frigiderelor vechi, a carcaselor, care au spumă poliuretanică. S-a impus să se ia măsurile de urgență, să se delimiteze zona cu incendiu pentru că deșeurile sunt în volum foarte mare. Sunt probleme dar asta nu înseamnă că nu pot fi rezolvate. Este poluat mediul în momentul de față. O să vedem care sunt determinările și vom impune Agenției pentru Protecția Mediului să facă niște determinări. Și vedem dacă buteliile cu gaz au explodat sau nu, ce s-a întâmplat. Este clar că sunt depășiți indicatorii de calitate ai aerului, clar că se vor lua măsuri în consecință pentru că există o cauză pentru care nu au fost respectate prevederile legale. Vom stabili totul după ce se stinge incendiul”, a declarat Carmen Ichim comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău.

Probleme vor fi și la fabrica care administrează acest depozit care este de altfel cea mai mare fabrică de tratare a deșeurilor din toată Europa. Nu se poate face încă o evaluare a pagubelor dar cu siguranță acestea există și vor fi și întârzieri în reluarea procesului de producție.

„Incendiul a pornit la fabrica de reciclare echipamente electrice și electronice, nu se știe cauza incendiului. Focul a pornit pe o suprafață betonată fără a fi afectate halele de producție și nici oamenii. Totul s-a desfășurat conform procedurii de evacuare. Așteptăm finalul anchetei ca să evaluăm pagubele. Au fost evacuați toți oamenii și de la birouri și de pe linia de producție aproximativ 100 de oameni. Cu siguranță vor fi anumite întârzieri în procesul de producție cauzate de acest eveniment”, a precizat Mihaela Sofronea responsabil de comunicare GreenGroup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.