Statie de pompare Cochirleanca

Toți locuitorii satelor Cochirleanca și Boboc vor avea de Paște apă la robinete și vor renunța astfel la apa din fântâni care de multe ori s-a dovedit periculoasă datorită concentrației mari de nitriți și nitrați. Primarul Nicolae Ilie și-a propus să finalizeze, în această lună, lucrarea care este începută deja din anul 2007. Pentru că firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență și a abandonat lucrarea Consiliul Local și-a înființat o firmă pentru a finaliza lucrarea în regie proprie.
„Lucrarea de alimentare cu apă a demarat în anul 2007 prin Ordonanța 7 și s-a făcut cam 70 % din proiect. Firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, a lăsat lucrarea fără recepție fără nimic, și-a luat banii și a eliberat garanția de bună execuție și acum trebuie să continuăm cu forțe proprii în satele Boboc și Cochirleanca iar în satul Roșioru va trebui să facem o evaluare și să scoatem la licitație lucrarea care a mai rămas”, a declarat primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Ilie.
Chiar dacă lucrările pentru alimentarea cu apă în satele Cochirleanca și Boboc au fost demarate în urmă cu 6 ani, în fapt, o primă parte din locuitori s-au bucurat de apă la robinete abia la începutul lui 2013 iar asta pentru că forajul a fost lăsat de izbeliște și nici măcar nu a fost branșat la curent. „Bobocu este aproape finalizat dar cum în proiect nu a fost cuprinsă decât magistrala acum ducem rețeaua pe toate ulițele din sat. La Cochirleanca forajul din proiect nu a fost dotat nici cu pompă nici cu energie electrică cu nimic și a trebuit să facem denisipare și să contractăm o societate care a venit și ne-a dotat forajul cu tot ce a fost necesar. Acum, la finalul lunii aprilie vom da drumul la întreaga rețea în satele Cochirleanca și Boboc ”, a precizat primarul Nicolae Ilie.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.