Un transport mai puțin obișnuit, la mijlocul primăverii, a fost ”mirosit” ziua trecută de polițiștii buzoieni. Aproape 1200 de obiecte pirotehnice, transportate cu o autocamionetă, au fost descoperite de oamenii legii de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Transportul ilegal a fost interceptat în trafic, poliţiştii stabilind că încărcătura aparţinea unui buzoian în vârstă de 43 de ani, administrator al unei societăţi comerciale autorizată pentru depozitarea, deţinerea şi comercializarea articolelor pirotehnice.
Articolele găsite în autocamionetă erau transportate de la un spaţiu neautorizat pentru deţinerea unor asemenea produse şi depăşeau cantitatea pentru care administratorul obţinuse autorizaţie (era autorizat doar pentru 500 de kilograme articole pirotehnice).

Toate articolele pirotehnice găsite în autovehiculul oprit în trafic au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele buzoianului respectiv a fost întocmit dosar penal.

Activităţile de ieri au fost desfăşurate în conformitate cu prevederile planului de acţiune „IMPORT 2012” iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, ce vizează verificarea societăţilor care efectuează operaţiuni de import/comercializare de articole pirotehnice, precum şi a persoanelor juridice care execută jocuri de artificii.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.