Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani care au încercat, fără succes, să spargă un magazin al unei firme de telefonie mobilă din centrul Buzăului au fost prinși la Focșani unde au dat o lovitură similară dar cu un prejudiciu de 10 mii de euro.

Polițiștii din Vrancea au descins marți dimineață la locuințele folosite de trei tineri de 17, 19 și 32 de ani  în localitățile Focșani, Călimănești, Pufești și Ciorani suspectați că ar fi spart mai multe magazine de telefoane din Focșani, Buzău, Brăila și Neamț.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 24/25 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, cei trei ar fi pătruns prin efracție prin spargerea geamului unui magazin din municipiul Focșani de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10 000 euro.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii i-au identificat în Gara Focșani pe cei trei, doi tineri de 17 și 19 ani, respectiv un bărbat de 32 de ani. Ulterior, la imobilele folosite de aceștia, care locuiau fără forme legale în municipiul Focșani, polițiștii au identificat 12 telefoane mobile, 3 tablete și înscrisuri (contracte de amanet) care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, activitatea infracțională a celor trei a fost documentată și de polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Neamț, Brăila și Buzău. Astfel, cei trei sunt bănuiți de fapte similare pe care le-ar fi săvârșit la începutul acestei luni în județele Neamț (32 telefoane, 3 tablete) și Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploiești, prin intermediul unor case de amanet.

În noaptea de 2/3 ianuarie, cei trei ar fi încercat prin același mod de operare să pătrundă într-un magazin situat în centrul Buzăului la doi pași de Primărie cu intenția de a sustrage bunuri.

Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile și 3 tablete.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, recuperarea prejudiciului și tragerea la răspundere penală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Roman și Direcției Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.