Trupul neînsuflețit al Înalt Preasfințitului Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din centrul municipiului Buzău acolo unde credincioșii își pot lua adio de la cel ce a condus timp de 30 de ani bisericile de pe raza județelor Buzău și Vrancea.
Înaltul prelat a fost adus azi-noapte de la Panciu și depus la vechea Catedrală Episcopală acolo unde astăzi s-a oficiat o slujbă religioasă în memoria sa la care au participat doar preoții din parohiile din Buzău și Vrancea. Slujba a fost Oficiată de Înalt Preasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de jos și de Preasfintul Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. După slujbă sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Epifanie Norocel a fost scos din biserică și după ce a dat roată bisericii a fost dus pe brațe în noua Catedrală Arhiepiscopală acolo unde va avea loc și înmormântarea sa.
Slujba de înmormântare a Înalt Preasfințitului Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei va începe joi la ora 9.00 cu o liturghie și va continua la ora 11.00 cu o slujbă specifică oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel alături de un sobor de preoți.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.