Un bucureștean de 26 de ani a fost prins de un buzoian, luni dimineață, în timp ce încerca să fure din apartamentul său. Tânărul a fost preluat de polițiști care au stabilit că bucureșteanul nu era la prima faptă ilegală comisă pe raza municipiului Buzău. Tânărul venise din Capitală și se stabilise la Buzău tocmai cu gândul de a scoate ceva profit de pe urma activității sale de bază. În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul este autorul altor 6 furturi și a 2 tentative de furt din apartamente, prejudiciul ridicându-se la 42.000 lei. Bucureșteanul era atras în special de aparatură electronică, telefoane mobile, bijuterii sau bani, mai mult de jumătate din bunurile furate fiind găsite în locuința pe care individul și-o închiriase împreună cu prietena lui, în orașul Buzău.
Interesant este că bărbatul obișnuia să pătrună în casele oamenilor fie pe geamul de la baie, fie pe uși uitate deschise sau forțând intrarea și își asuma riscul de a fi prins de proprietar, pentru asta având pregătită și o poveste menită să îl scoată din încurcătură. Bucureșteanul spunea că își caută o gazdă și că a greșit adresa.
Tânărul reținut inițial de polițiști este recidivist iar din această cauză magistrații buzoieni au dispus reținerea lui pe o perioadă de 29 de zile, timp în care polițiștii încearcă să afle dacă a mai dat și alte lovituri.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.