La Buzău au ajuns să se fure până și semnele de circulație. Fără teamă de lege sau de ce s-ar putea petrece în urma faptelor lor, hoții au ajuns să ia pur și simplu la subraț bucățile de fier vechi și să meargă cu ele la centrele de colectare a fierului vechi pentru a-și întregi veniturile. Ultimul caz de acest fel s-a consumat zilele trecute când trei adolescente au pus gând rău unor indicatoare din apropierea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu scopul de a face rost de ceva bani. Chiar dacă a durat ceva până când au reușit să scoată indicatoarele din pământ, ziua în amiaza mare, cele trei tinere au plecat cu indicatoarele în spinare către centrul de colectare a fierului vechi. Din fericire, cineva a alertat poliția iar cele trei adolescente cu vârste între 12 și 15 ani au fost prinse. Pentru a scăpa basma curată, cele trei adolescente le-au spus polițiștilor că indicatoarele ar fi fost culcate la pamânt, astfel au bănuit că nu mai sunt de folos și s-au gândit că ar fi mai bine să le ducă la fier vechi.
Pe lângă aspectul comic al situației, fapta celor trei tinere ar fi putut genera adevărate tragedii pe șosea dacă vreun șofer care nu cunoștea zona ar fi ajuns pe strada cu pricina. În acest caz, polițiștii au reușit să recupereze bunurile furate însă cele trei adolescente ar putea rămâne nepedepsite având în vedere că sunt minore.
Conform legilor în vigoare, centrele de colectare a fierului vechi nu ar trebui să primească astfel de obiecte însă dacă acest lucru s-ar fi respectat, probabil, nici cele trei tinere nu s-ar fi gândit să ducă semnele de circulație la un astfel de centru.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.