Societatea buzoiană Glasscorp, specializată în prelucrarea geamurilor duplex și securizate, inaugurată în urmă cu patru ani în urma unei investiții greenfield de 10 milioane euro a vândut luna trecută pachetul majoritar de acțiuni companiei turcești Trakya Cam prin grupul Șișecam pentru 9 milioane de euro. După achiziționarea societății Glasscorp, firma turcească își propune să investească la Buzău încă 47 de milioane de euro, urmărind să dezvolte aici cea mai mare firmă producătoare de seturi geamuri pentru marile firme de autovehicule.
Fabrica Glasscorp de la Buzău va intra într-un amplu proces de modernizare care presupune într-o primă fază mai multe modificări aduse clădirii iar din primăvara anului viitor va urma achiziționarea celor mai moderne utilaje de producție, astfel încât la Buzău, oraș cu tradiție în prelucrarea geamurilor, să se poată da în folosință la finele lui 2013 cea mai modernă fabrică de seturi de geamuri auto din sud-estul Europei. În urma investiției demarate deja de grupul turc Șișecam, la Buzău, se vor creea până la finele lui 2013 încă 200 de locuri de muncă pe lângă cele 125 deja existente în prezent la Glasscorp urmând ca în perioada ce va urma să mai fie create alte 100 de locuri de muncă.
Municipalitatea a anunțat prin vocea primarului Constantin Boșcodeală că va sprijini investiția turcilor de la Șișecam la Buzău și va acorda o scutire de la impozitul pe clădiri în următorii trei ani de la înființare iar banii încasați pentru eliberarea autorizațiilor și avizelor necesare modernizării actualei fabrici vor fi folosiți pentru asfaltarea căilor de acces către fabrica nou înființată.
„Societatea noastră are o tradiție de mulți ani în prelucrarea geamurilor pentru automobile și ne-am decis să investim în această zonă deoarece am observat că Buzăul are un background impresionant în acest domeniu. Într-o primă fază la finele anului viitor vor fi create pe lângă cele 125 de locuri de muncă deja existente încă 200 și sper ca într-un an de zile de la deschidere să mai înființăm încă 100 de locuri de muncă”, a declarat Reha Akcakya, director Automotive Glass la Șișecam Trakya.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.