Un nou traseu  cicloturistic care ‎traversează judeţele Buzău şi Prahova a fost lansat în această primăvară de compania  Cycling Romania, în colaborare cu  Asociaţia de Dezvoltare în Turism Monteoru Renaissance dar și cu autoritățile locale din regiunea Dealu Mare. “Traseul ‎Cicloturistic Dealu Mare” care poate fi parcurs în cinci zile își propune să promoveze turismul şi traversează cele mai pitoreşti ‎zone din celebra regiune viticolă.

Turiștii care aleg să parcurgă  traseul pe bicicletă vor avea o minunată ocazie de a se bucura de cultura specifică locală, de tradiţiile culinare şi oenologice, dar şi de bogăţiile naturii.

Ruta, în lungime de 140  km,  începe de lângă localitatea prohoveană Ghighiu şi se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, Urlaţi, Ceptura, Tohani, Săhăteni, Pietroasele şi Merei. Atracțiile zonei sunt diverse,  de la degustări de vinuri în cramele din renumita podgorie Dealul Mare, la vânătoarea de trufe sau vizita la mănăstirile Ghighiu, Vărbila, Jercălăi şi Ciolanu. De asemenea, pot fi vizitate siturile arheologice de la Năeni sși Pietroasele, muzeul tradiţonal de artă de la conacul Bellu din Urlați sau stațiunea balneo-climaterică Sărata-Moneteoru.

Proiectul are ca ţintă turiştii de o zi sau de  week-end din Bucureşti, Ploieşti sau Braşov și își propune să editeze hărţi pentru cicloturism, să organizeze evenimente cicliste şi competiţii pentru promovarea regiunii pe teritoriul României dar și în plan internațional.

„Punctul de start al traseului este aproape de Bucureşti, la doar 60 km distanţă, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil uşurate de construirea sectorului de autostradă Bucureşti – Ploieşti. Traficul rutier de-a lungul traseului este redus, acest aspect oferind cicliştilor şansa de a admira pe deplin frumosul peisaj cu specific colinar. Calitatea drumurilor este bună, în timp ce clima este excelentă pentru cicloturism, întrucât zona este amplasată de-a lungul paralelei 45, asemenea nordului Italiei sau regiunii Bordeaux””,  este de părere coordonatorul proiectului, Mircea Crisbăşanu, manager al Cycling Romania.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.