Doi turiști, o femeie și un bărbat, care s-au rătăcit sâmbătă într-o zonă situată între vârful Penteleu și satul Varlaam, ar fi putut avea probleme serioase dacă nu ar fi fost găsiți, la timp, de jandarmii buzoieni.
Cei doi turiști au plecat într-o aventură pe munte, fără a avea prea mare experiență ori echipament adecvat. Sâmbătă, în jurul orei.19.00, ei și-au dat seama că s-au rătăcit. Când au conştientizat  că nu mai găsesc drumul spre casă, turiștii au sunat la 112 și au anunțat că s-au pierdut  în munții Buzăului, între Penteleu și Varlaam.
Imediat, jandarmii s-au mobilizat și au pornit în căutarea celor doi. Misiunea de salvare a fost extrem de greoaie, pe de-o parte din cauza traseului dificil, pe de altă parte din cauza zonei cu vegetaţie foarte dese şi a hăţişului. În plus, din cauza zonei fără semnal, jandarmii nu au mai putut lua legătura cu turiștii care le-au solicitat ajutorul.
Abia după trei ore de căutări, cei doi turiști au fost găsiți de echipajele de jandarmi montani. La momentul în care au fost descoperiți, cei doi erau în stare bună și nu aveau nevoie de îngrijiri medicale. Din relatările turiştilor, jandarmii au aflat că cei doi au vrut să parcurgă un traseu turistic pe vârful Penteleu, însă s-au rătăcit, pe fondul lipsei de experienţă în ceea ce priveşte urmărirea traseelor marcate precum şi al neechipării adaptate specificului unor astfel de drumeţii.
Cele 2 persoane au fost aduse în condiţii de siguranţă de către jandarmii montani buzoieni până la sediul Postului de Jandarmerie din localitatea Nehoiu.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.