Doi turiști care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane s-au rătăcit în noaptea de duminică spre luni în zona Penteleu.
Jandarmii buzoieni au fost sesizați prin 112 azi noapte, în jurul orei 0 și 10 minute. Apelul disperat venea din partea unui grup de turiști care semnala că doi dintre membri ai grupului s-au rătăcit pe munte. Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan și-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo. Din acest motiv, doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera. Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns însă la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup prietenii lor au sunat la 112. Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu a intrat în alertă în jurul orei 1.00 și a început căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.
Abia spre dimineață, în jurul orei 5.00, cei doi turiști au fost găsiți la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”. Ei le-au spus jjandarmilor că s-u rîtăcit pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.
În acest moment, ei se află la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.