În aşteptarea unor minuni

 

Dezastru la bacalaureat în județul Buzău, la fel ca și în țară. Doar puțin peste jumătate dintre absolvenții de liceu care au susținut anul acesta examenul de maturitate au reușit să-l și promoveze. Mai exact, potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea, procentul de promovabilitate în județul Buzău este de 50, 79,  înainte de depunerea și respectiv rezolvarea contestațiilor.
Rata de promovabilitate la bacalaureat sesiunea din vara lui 2012 este mai scăzută decât cea înregistrată anul trecut, când 53, 2 la sută dintre absolvenți au reușit să ia o medie de minim 6. Pe de altă parte, rezultatele obținute de elevii buzoieni sunt mai bune decât cele raportate din multe alte județe. DE pildă, la Ilfov, 85 la sută dintre liceeni au picat examenul de bacalaureat, în Covasna, 32,42 la sută dintre elevi au promovat iar dezastru este și în București, Mehedinți, Olt sau Argeș.

 

Imediat după aflarea rezultatelor, cei nemultumiţi de notele luate vor putea încerca să-şi modifice media printr-o contestaţie. În 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.