Anul acesta a fost, probabil, ultima admitere centralizată în liceu

Repartizarea pe locurile rămase libere după admiterea în liceu din vară este şansa de pe urmă a conducerilor de grupuri şcolare, care întâmpină încă probleme cu încadrarea personalului didactic titular. Peste 230 de absolvenţi de a opta ar mai fi de adus în cele aproape 19 clase goale din judeţ, a treia repartizare având loc în cursul acestei săptămâni, iar rezultatele vor fi cunoscute după 8 septembrie.

 

Diferenţa între numărul de locuri propus pentru clasele a IX-a din judeţ şi numărul de locuri realizat este însă mult mai mare decât totalul absolvenţilor de clasa a VIII-a pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) îi are în vizor pentru ultima repartizare. Pentru anul şcolar care va începe pe 12 septembrie, au fost propuse 4830 de locuri şi s-au ocupat 4272. Astfel, 558 de locuri au rămas libere, ele reprezentând o medie de 19 clase de a IX-a goale în grupurile şcolare din judeţ.

 

Florina Stoian, şefa IŞJ, ne-a declarat că, în condiţiile în care cei 180 de corigenţi vor promova gimnaziul, ei ar putea opta pentru locurile libere. Lor li se adaugă alţi 58 elevi neînscrişi, absenţi la examenul de evaluare sau dintre cei repartizaţi şi neprezentaţi la şcoli pentru înscriere. Problemele au apărut la încadrarea cu personal didactic titular, unele norme fiind afectate de absenţa din licee a absolvenţilor de a VIII-a. Inspectoarea generală spune că, după 8 septembrie, cazurile problematice vor fi discutate în Consiliul de administraţie al IŞJ.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.