Luni, a avut loc la București conferința de presă prilejuită de organizarea Grand Prix-ul României MAXXIS, cea de-a V-a etapă a Campionatului Mondial de Enduro. La eveniment au participat pe lângă membrii Clubul Sportiv Extreme Adventure Buzău Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, președintele FRM Cristian Mureșan și pilotul Emanuel Gyenes. Aceștia au explicat fiecare în parte ce înseamnă pentru România și pentru Buzău organizarea unei competiții de o asemenea anvergură și au prezentat în linii mari programul evenimentului ce se va desfășura în perioada 13-16 iunie.
Grand Prix-ul României MAXXIS va aduce în România peste 100 de piloți de enduro printre care vedetele momentului spaniolul Ivan Cervantes, de 5 ori campion mondial la Enduro 2, francezul Christophe Nambotin (KTM), campionul en-titre la Enduro 1 şi Matt Phillips, speranţa Enduro-ului la nivel mondial, liderul la zi al Enduro Junior. Alături de ei, vor lua startul în competiția desfășurată la Buzău şi piloţii români Lucian Neaga, Alexandru Băleanu , Paul Frațila, Ervin Zsolt Kovacs, Marton Szilvester, Julian Raduță, Romeo Duicu, Alex Gârbacea, și Emanuel Gyenes.
Ca elemente de noutate față de ediția din 2011, anul acesta, pentru prima dată în România, se va desfăşura şi etapa de Campionat Mondial destinat fetelor. Totodată, spre deosebire de acum doi ani concurenții vor trebui să parcurgă de câte patru ori traseul de câte 60 de kilometri în fiecare din cele două zile de concurs.
Cartierul general al concursului va fi, la fel ca și în urmă cu doi ani, Piaţa Dacia acolo unde va fi amenajat padock-ul, centrul de presă, secretariatul concursul, zona de start și de sosire a concurenților.
Pe 13 iunie va avea loc sosirea şi înregistrarea concurenţilor iar vineri, pe data de 14 iunie vor avea loc antrenamentele şi proba cronometrată Super Specială, cea mai spectaculoasă parte a concursului. Cele două zile de concurs vor fi sâmbătă și duminică iar la finalul fiecărei zile va avea loc și o festivitate de premiere a câștigătorilor probei de la Buzău.
Organizatorul competiției este Clubul Sportiv Extreme Adventure Buzău, alături de Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Buzău şi Federaţia Română de Motociclism, cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului. Competiția beneficiază și de generozitatea unor sponsori locali precum Autorolla, Constam, J’pizza, Nikost, Noa Trans Const și MB Con.
Pentru desfășurarea Grand Prix-ul României lângă șoseaua europeană în zona Mărăcineni s-a amenajat un circuit de motocross organizat la standarde internaţionale construit de unul dintre cei mai mari constructori de circuite de motocross din lume, Greg Atkins, adus la Buzău de Federaţia Română de Motociclism. Terenul a fost pus la dispoziție de Primăria Vadu Pașii iar Clubul Extreme Adventure Romania – Buzău s-a ocupat de închirierea utilajelor de construcţii care au lucrat pe tot parcursul săptămânii trecute pentru amenajarea circuitului.
„Sporturile cu motor cer resurse financiare şi logistice impresionante şi numai dacă ne unim forţele putem face lucruri care să conteze. De data aceasta am reuşit ca împreuna cu Federaţia Română de Motociclism şi Primăria Vadu Pașii să realizăm un circuit de care vor profita toţi pasionaţii din zonă în anii următori. Şi cine ştie, poate în câţiva ani vom da şi noi un campion mondial” a declarat Mişu Ioaniţescu, unul din fondatorii clubului Extreme Adventure din Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.