Un alt punct termic dezafectat a fost transformat în centru educațional

0
588

Încă un punct termic dezafectat situat în centrul municipiului Buzău a fost transformat în centru educațional. Este vornba de PT 35, clădire aflată în spatetele Tribunalului Buzău, care după 6 luni a fost transformat într-un spațiu numai bun pentru a primi copii și ai ajuta să învețe diverse lucruri interesante.

Centrul Educațional Eduteka a fost înființat de o tânără de 31 de ani care a hotărât să se întoarcă în țară alătuiri de familie din Germania și să înființeze la Buzău un astfel de loc.

„M-am întors împreună cu familia din Germania pentru a crea acest hub educațional, pentru a oferi copiilor din Buzău șansa la educație alternativă. Avem aici ateliere cu predare în engleză și germană, ateliere de dezvoltare personală, de prim ajutor, de fotografie. Este un proiect de suflet și sperăm să vedem aici cât mai mulți copii care își doresc să învețe prin metode moderne. Centrul se adresează copiilor de la câteva luni până la 18 ani. Avem și o componentă socială mși oferim gratuitate la atelierele noastre la copii care vin prin cadrul Direcției de Asistență Socială”, a spus psihologul Oana Matache înițiatoarea proiectului.

Copii care trec pragul centrului educațional trebuie să plătească între 20 și 40 de lei pentru o oră petrecută la atelierele organizate aici, excepție făcânt copii veniți prin intermediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Buzău. Capacitatea centrului este de 40 de copii care pot fi primiți în același timp iar vârsta poate caria de la câteva lkuni la 18 ani. Aceștia pot învăța prin metode moderne limbile angleză și germană, cursuri de oratorie, încredere de sine, debate, tehnici de prim ajutor sau fotografie, procesul educațional urmărind să completeze învățământul tradițional.

Deșli centrul a deschis este unul privat municipalitatea s-a ocupat de amenajarea acestuia iar asta pentru a putea oferi acces în acest centru și copiilor proveniți din familii nevoiașe.

„Lansăm astăzi un lucru deosebit, doamna Oana Matache vine din Germania și a înființat în această locație un centru educațional care este ceva unicat în această parte a țării. Am facut o asocietre între Primaria Buzău și centrul Eduteka, noi am refacust spațiul ca și cladire cu condiția ca acei  copii care provin din familii cu venituri mici aleși de Direcția de Asistență Socială să poată fi aduși aici să beneficieze și ei de o astfel de educație alternativă”, a spus Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.