Zapada Buzau 2016-2
UPDATE: Bărbatul a fost scos din nămeți de autorități și dus la Pogoanele, în siguranțăm după ore întregi de circ provocat la televiziuni unde a sunat reclamând că nu este ajutat. Asta după ce el a refuzat să țină cont de recomandările Poliției și să ia în calcul decizia autorităților privitoare la închiderea drumului spre Buzău.

Un bărbat care a plecat din Pogoanele spre Buzău și care a forțat un filtru al Poliției, neținând cont că drumul este închis de autorități, a rămas înzăpezit într-o zonă unde vântul viscolește puternic zăpada, la el au ajuns drumarii însă refuză să se întoarcă la Pogoanele, spunând că el trebuie să ajungă la Buzău. Potrivit prefectului județului Buzău, George Sava, bărbatul ar fi plecat duminică dimineață dinspre Pogoanele spre Buzău. ar fi fost oprit de Poliție, la un moment dat, și i s-ar fi spus că este drumul închis. Bărbatul ar fi declarat că nu îl interesează și a decis să plece la drum, spre Buzău, pe propria răspundere, forțând barajul Poliției. Conform lui Sava, bărbatul ar fi rămas înzăpezit pe un porțiune de șosea unde vântul este extrem de puternic și viscolește zăpada. Drumarii ar fi ajuns la șofer, însă el ar fi refuzat să se întoarcă la Pogoanele, spunând că trebuie să ajungă la Buzău.
Potrivit prefectului de Buzău, George Sava, bărbatul nu ar fi sunat după ajutor la 112, el deținând rapoartele care nu indică un apel venit de la persoana care susține însă în intervenții televizate telefonice că a cerut ajutorul autorităților însă nu l-ar fi primit.
În județul Buzău, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusă sub 50 m, pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat măsura închiderii circulaţiei pe următoarele tronsoane de drum:
-DN 2B, între localităţile Spătaru-Buzău între km 0+000-3+800, începând cu orele 03.30;
– DN 2, între localităţile limita jud. Ialomiţa –Han Ţintă, între km 68+000-104+900, începând cu orele 03.30;
– DN 2C între localităţile Costesti – limita jud.Ialomita cu Buzau, între km 0+000-48+000 începând cu orele 05.15;
-DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – limită jud. Brăila, între km 0+000-30+000 începând cu orele 06.10;
-DN 2B între localităţile Buzău – limită jud. Brăila, între km 8+800 – 38+731 începând cu orele 09:10;

La ora transmiterii acestei știri, sunt nealimentate cu energie electrică 12 localităţi: Săgeata, Robeasca, Padina, Pogoanele(parţial), Tisău, Merei(parţial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti şi Breaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.