Aproximativ 27.000 de lei a obținut un tânăr de 31 de ani din Pogoanele după ce a înșelat mai mulți brăileni prin metoda Accidentul.
Bărbatul care se afla în penitenciarul Slobozia își suna victimele de pe diverse telefoane mobile pretinzând a fi fiu, ginere sau nepot al acestora, că a fost implicat într-un accident și că are nevoie de bani. Tot el își schimba apoi vocea și se dădea drept avocat pretinzându-le victimelor bani pentru a le scăpa ruda de răspunderea penală.
Astfel, George Iulian Dragu a reușit să păcălească cinci brăileni care i-au trimis sume între 4.500 și 11.000 de lei prin Western Union sume care au fost ridicate de cunoscuți de ai săi și cheltuite pentru alimente și țigări pentru cel aflat în penitenciar. Când polițiștii au intrat pe fir și au chemat la audieri rudele bărbatului acesta s-a autodenunțat și a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum decurgea toată treaba.
“În camera respectivă eram încarcerate circa 20 de persoane iar în acea perioadă eu am deţinut mai multe telefoane mobile şi cartele SIM. Fiind încarcerat în Penitenciarul Slobozia, am auzit despre faptul că unii deţinuţi comit fapte de înşelăciune prin metoda “accidentul” şi am hotărât să comit şi eu asemenea fapte. Am sunat întâmplător pe mai multe telefoane fixe din reţeaua Romtelecom, folosind prefix de Brăila şi am încercat să înşel persoanele apelate. Când eu comiteam astfel de fapte, mă închideam singur în grupul sanitar pentru a nu fi auzit de către ceilalţi deţinuţi, fiind pregătit din timp cu cele necesare săvârşirii faptelor. În final, sumele de bani erau cheltuite de diferite persoane necunoscute de mine şi de soţia mea, în folosul meu, pe pachete cu alimente, ţigări, etc. “, a declarat inculpatul citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.