ZapadaRubla-6

Echipajul medical care însoţeşte un convoi militar ce încearcă să ajungă în satele Boboc şi Târlele din comuna buzoiană Cochirleanca, izolate de nămeţi, a acordat ajutor medical unui cameraman, operator la postul public de televiziune, după ce i s-a făcut rău din cauza gerului.

Incidentul a avut loc pe un drum judeţean în momentul în care jurnalistul filma încercările militarilor de a deszăpezi şoseaua acoperită de nămeţi.

Cel mai probabil din cauza gerului şi a tensiunii, cameramanului i s-a făcut rău şi a avut o hemoragie nazală, fiind preluat imediat de un echipaj medical care însoţea convoiul ce se îndreaptă şi la ora transmiterii acestei ştiri către satele izolate.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale şi a fost stabilizat.

Un convoi militar în care se află peste 100 de militari, cu trei camioane, două vole, trei maşini Aro, maşini militare de teren, o ambulanţă, dar şi freza trimisă de Armată în judeţul Buzău se îndreaptă de joi dimineaţă spre satele Boboc şi Tîrlele din comuna Cochirleanca. În convoi se află şi primarul comunei, care se deplasează cu o maşină plină cu pâine pentru a o împărţi populaţiei.

Cele două localităţi, în care trăiesc circa 2.500 de oameni, sunt izolate de sâmbătă.

Militarii încearcă să deszăpezească şoselele pentru a ajunge la sinistraţi.

În încercarea de a curăţa şoseaua de nămeţi, autofreza construită de Armată şi trimisă de MApN în judeţul Buzău s-a defectat între localitatea Poşta Câlnpu şi Gara Boboc, pe un drum judeţean, la circa trei kilometri de şoseaua europeană. Autofreza a fost trasă pe dreapta, iar volele au continuat deszăpezirea.

De asemenea, 120 de militari intervin pentru a curăţa zăpada de pe şosea şi vor continua să acţioneze în localităţile izolate pentru a-i ajuta pe oameni să şi cureţe casele de mormanele de zăpadă.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.