Aleșii județeni au aprobat un nou parteneriat pentru realizarea variantei ocolitoare a comunei Vernești. Mai exact, noul protocol de colaborare dintre UAT Vernești, Consiliul Județean Buzău și CNAIR prevede construirea unui pasaj peste cale ferată care va fi finanțat din bani europeni prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Am aprobat un proiect în ședința trecută dar între timp la Ministerul Transportorilor s-a luat decizia realizării și unui pasaj peste calea ferată finanțat prin PNRR și am făcut această ședință pentru modificarea titulaturii pentru a nu exista sincope în accesarea banilor europeni. În Momentul în care se vor realiza atât pasajul peste calea ferată cât și varianta ocolitoare vom avea o fluență mult mai mare a traficului dacă participanții la trafic nu vor mai fi nevoiți să aștepte la trecerile de nivel cu calea ferată dinspre Vernești și Cândești. Urgența a fost cauzată de faptul că în această săptămână cei de la Compania Națională de Drumuri trebuie să facă toate demersurile pentru a accesa banii din PNRRR iar noi aveam ședința ordinară a CJ săptămâna viitoare”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Lucrările pentru realizarea variantei ocolitoare a comunei Vernești ar putea începe în acest an pentru ca banii obținuți prin PNRR să poată fi cheltuiți la timp.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.