O persoană fără adăpost a ajuns azi noapte la spital, cu arsuri grave pe corp, după ce un incendiu a izbucnit în canalul de termoficare în care trăia.

Focul a fost semnalat la miezul nopţii. Odată ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit într-un canal de termoficare de pe Aleea Castanilor din municipiul Buzău, un bărbat de 53 de ani, cu multiple arsuri pe corp. Omul străzii a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean iar ulterior medicii au decis transferarea lui la o clinică din Bucureşti. Bărbatul prezenta arsuri de gradele doi şi trei pe 80% din suprafaţa corpului,  motiv pentru care medicii buzoieni au decis că e mai bine să-l transporte la Spitalul de Arşi din Capitală.

 

Bărbatul de 53 de ani trăia într-un canal de termoficare din Buzău, alături de un alt om al străzii, un bărbat de 49 de ani. Pentru a se mai încălzi puţin, aseară, cei doi au consumat împreună ceva alcool după care s-au culcat. Nu înainte însă ca bărbatul de 53 de ani să-şi confecţioneze o ţigară. Omul a adormit rapid, înainte să-şi stingă ţigara şi, astfel, a izbucnit incendiul care l-a dus direct pe patul de spital.

 

Focul s-a extins rapid având în vedere că în canalul de termoficare, cei doi oameni ai străzii se înveleau cu cartoane şi alte materiale uşor inflamabile.

Situaţia de aseară ar fi fost evitată dacă în municipiul Buzău ar fi fost funcţional adăpostul pentru persoanele care nu au o locuinţă. Centrul este ridicat însă birocraţia împiedică pentru moment angajarea personalului necesar funcţionării adăpostului promis de atâta vreme de autorităţile locale.

 

Cristina DINULESCU

 

1 COMENTARIU

  1. Voi sunteti jurnalisti sau ce? Adapostul exista, deplasati-va in strada Marghiloman si o sa-l vedeti! Din pacate, Prefectura intarziu cu interventia la Guvern pentru deblocarea unor posturi. Adapostul mai trebuie si administrat nu, ca doar n-o sa-l lasam sa fie jefuit si distrus de aurolaci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.