Bac 2014-2Un profesor de limba română a fost notat la Definitivat cu 3, 15, aceasta fiind nota cea mai mică obținută la acest examen de un cadru didactic din județ. Alți 8 aspiranți ai lucrului la catedră au luat note sub 5 la definitivat.

Potrivit inspectorului general școlar adjunct, Daniela Palcău, la polul opus, cu rezultate bune la examenul desfășurat recent, 4 candidați care au luat note peste 9.

La Buzău, cea mai mare notă la definitivat este 9, 60, obținută  la Religie Ortodoxă, 9.55 a luat o învățătoare, 9, 31 este o altă notă bună obținută la engleză iar la psihopedagogie specială un candidat a luat 9. 20.

În total, la definitivatul de la Buzău, au promovat, adică au luat note peste 8, 59 de candidați dintr-un total de 128 înscriși și prezenți în sălile de examen, rata de promovare fiind de 46. 09 la sută.

”Colegii care s-au pregătit au și promovat examenul, poate la notele sub 7 sunt candidați care au participat pentru prima dată și atunci experiența își spune cuvântul, adică nu au putut să se concentreze pe sinteza subiectelor, ei au mai multe  discipline de examen, sunt 4 ore în care ei trebuie să sintetizeze din mai multe discipline. De pildă, învățătorii  au suficient de studiat,  dacă înainte susțineau examenele în zile diferite, acum e într-un singur examen, poate nu au avut experiența sintezei în cele 4  ore a subiectelor de examen”, a declarat marți inspectorul  general adjunct al IȘJ Buzău, Daniela Palcău.

În ceea ce-i privește pe candidații cu note foarte slabe, Palcău a declarat că acestea nu vor ajunge, poate, niciodată să la catedră, definitivatul ca și titularizarea fiind examene ”de selecție”.

”  Aceste note nu sunt note pe disciplina ca atare, nu sunt subiecte de nivel mediu,  sunt subiecte  de nivel universitar, licență, îmi doresc ca toți colegii să obțină note mari, în condițiile în care  calitatea lasă însă de dorit o sa facem o selecție,  de câțiva ani Buzăul nu are cadre didactice necalificate în sistem, încercăm să eliminăm cadrele didactice,  acele persoane care nu au abilități de cadru didactic și să-i păstrăm pe cei competenți. Definitivatul e o măsură de selecție a celor care trebuie să rămână în sistem”, a mai spus Palcău.

 

 

 

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.