La aproape doi ani de la săvârșirea faptelor, criminalul din Năeni, Eugen Galeș a fost comndamnat de magistrații de la Tribunalul Buzău la 25 de ani de temniță.
Criminalul din Năeni şi-a ucis în aprilie 2010, o mătuşă,în vărstă de 70 de ani cu mai multe lovituri de sapă, pentru ca la doar câteva zile să ia viața unui bărbat de doar 31 de ani pentru a-i lua hainele și calul. Când a fost prins, la câteva zile după comiterea celei de-a doua crime, Eugen Galeș arăta ca un om al pădurii, pentru că de mai bine de 7 ani se ‎ascundea de oamenii legii într-o grotă de pe dealurile din Năieni având de ispășit o pedeapsă pentru că își bătuse un vecin. Nici după ce a fost încarcerat de oamenii legii Eugen Galeș nu s-a potolit. El a evadat în luna martie a anului trecut din sediul Judecătoriei Moreni unde era judecat pentru faptele comise anterior crimelor din primăvara lui 2010. Timp de o lună anchetatorii s-au chinuit să dea de urma bărbatului care, în tot acest timp, s-a ascuns prin pădurile din jurul orașului Moreni.
Ieri, Eugen Galeș și-a aflat sentița de la magistrații Tribunalului Buzău.
El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru prima crimă, 25 de ani pentru cea de-a doua și 8 ani pentru tâlhărie. Conform legilor în vigoare Eugen Galeș va trebui să execute pedeapsa cea mai mare respectiv 25 de ani de închisoare. Decizia magistraților buzoieni nu este însă definitivă, criminalul din Năeni având posibilitatea să facă apel.
Totodată Galeș este obligat de instanță să achite 10.000 de lei daune materiale soțului femeii ucise.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.