Câteva sute de persoane au participat, vineri, la slujba de Bobotează oficiată de Înalpreasfințitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei pe malul râului Buzău.

Procesiunea de Bobotează a început dimineață la Catedrala Sf. Sava din municipiu iar după ora 11.00 alaiul de credincioși în frunte cu mai mulți preoți au pornit într-un marș pe străzile orașului până pe malul drept al râului Buzău

Preoților veniți cu alaiul de credincioși li s-a alăturat și Înaltpreasfințitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei împreună cu care au săvârșit slujba de Bobotează. La finalul slujbei, IPS Ciprian a eliberat în aer mai mulți porumbei albi iar ulterior a aruncat în apa râului Buzău o cruce după care au sărit șase tineri.

Crucea a fost recuperată de un buzoian de 23 de ani din comuna Gherăseni care a declarat că a venit întâmplător la procesiune și s-a hotărât să își încerce norocul.

„Mergeam să văd un film când am văzut aglomerație aici la pod și am zis că trebuie să vin să văd ce se întâmplă. Am lăsat fata și copilul și am venit aici și când am aflat despre ce este vorba m-am hotărât să sar. Apa este un pic cam rece dar Dumnezeu mi-a dat putere și am reușit. Este pentru prima dată când particip și am reușit să prind crucea”, a declarat tânărul care aprins crucea.

Pentru curajul lor tinerii care s-au aruncat după cruce în apa râului Buzău au fost recompensați de preoți. La slujba oficiată pe malul râului Buzău au participat și prefectul județului Daniel Țiclea, președintele CJ Petre Emanoil Neagu, primarul Constantin Toma, subprefectul Gabriel Ilie și viceprimarul Oana Matache.

3 COMENTARII

  1. […] Neagu, primarul Constantin Toma, subprefectul Gabriel Ilie și viceprimarul Oana Matache.The post Un tânăr de 23 de ani din Gherăseni a renunțat la filmul de la cinema și a prins crucea aruncat… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.