Un tânăr din Mărăcineni a prins, pentru a treia oară, crucea aruncată de preoți în apa râului Buzău cu ocazia Bobotezei

0

Aproximativ o mie de persoane au participat, sâmbătă, la procesiunea de Bobotează organizată de preoți pe malul râului Buzău, singurul râu sfânt din România.

La procesiune au participat prefectul Carmen Ichim, subprefectul Sorin Gheorghe, primarul Constantin Toma și președintele CJ, Petre Emanoil Neagu care s-a amestecat prin mulțime separat de celelalte oficialități.

După sfințirea Aghiasmei Mari, preotul militar Alexandru Tudose a aruncat o cruce de lemn în apa râului Buzău iar trei bărbați au sărit să o scoată. Marian Dragomir, un tânăr de 28 de ani din Mărăcineni a avut noroc și a prins pentru a treia oră crucea aruncată de preoți în apele râului Buzău cu ocazia procesiunii organizate de Bobotează.

Prima data Marian a prins crucea în anul 2009, apoi în 2016 și astăzi, în 2018.

„Am prins-o și acum doi ani și mi-a mers foarte bine. Sar în fiecare an ca să îmi ajute Dumnezeu. Acum doi ani după ce am prins-o am reușit să îmi iau permisul, să îmi iau mașina…. Anul asta îmi doresc sănătate pentru că asta e mai bună decât toate”, a spus Marian Dragomir.

Totodată tânărul a declarat că nu are nevoie de antrenament special pentru acest lucru mai ales că anul acesta vremea a fost caldă iar apa, chiar dacă a fost rece, nu a mai avut sloiuri de gheață ca în 2016.

Pentru că a recuperat crucea din apele râului Marian a fost recompensat cu o icoană și cu un medalion de către preotul Mihail Milea însă este convins că Dumnezeu va avea grijă de el mai ales că are experiența anilor trecuți când spune că totul i-a mers din plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.